Smažený mořský ďas s rýžovými nudlemi
35 min.
Ingredience
- 450gramůMořský ďas
- 1lžičkaZázvor celý
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceOmáčka sójová
- 170gramůNudle rýžové
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceOlej rostlinný
- 4kusyBanánové listy
- 4lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- Omáčka
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceOcet rýžový
- 1lžíceCukr krupice
- 2kusyChilli paprička
- 1kusCibulka jarní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2186 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
141 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rybu stáhneme z kůže a pokrájíme na cca 2,5 cm silné plátky. Vložíme do mísy, přidáme nastrouhaný zázvor, nadrobno nasekaný česnek a sójovou omáčku. Krátce promícháme a necháme marinovat cca 10 min.
- 2Mezitím připravíme omáčku. V pánvičce smícháme sójovou omáčku s octem a cukrem a přivedeme k varu. Ochutíme solí a pepřem. Pánev odstavíme, vmícháme nadrobno nakrájené chilli papričky a cibulku a odložíme.
- 3Nudle nastříháme nůžkami na malé kousky a rozprostřeme v mělké misce. Rybu obalíme v kukuřičném škrobu, namočíme v rozšlehaném vejci a obalíme v nudlích. Poté je postupně osmahneme v rozpáleném oleji do zlatohněda. Musí být křupavé. Necháme okapat, rozložíme na banánové listy a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.