Smažený panír po indicku
30 min.
Ingredience
- 2kusyRajčata
- 1kusCibule
- 2kusyPaprika zelená
- 5kusůChilli paprička
- 1kusZázvor celý
- 2lžičkyKoriandr mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 3kusyKardamom černý
- 4kusyHřebíček
- 1kusSkořice celá
- 15kusůPepř černý celý
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5kilogramTvaroh tvrdý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
12 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Sýr nakrájíme na jemné plátky. Papriky rozkrojíme vejpůl, zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky. Červené chilli zbavíme stonků, nakrájíme a zbavíme jadérek. Zázvor nakrájíme na plátky. Oloupanou a omytou cibuli rozčtvrtíme.
- 2Na pánvi osmahneme směs koriandru, kmínu, hřebíčku, skořice, pepře a černého kardamomu. Tuto směs následně umeleme. Na jiné pánvi necháme rozpustit máslo a nadrobno nakrájenou cibuli na něm osmažíme, dokud nezhnědne.
- 3Na pánev s cibulí umístíme plátky tvarohu, vnitřek rajčat a dochutíme špetkou soli. Vše následně smažíme, dokud směs nepustí veškerou vodu. Když je tvaroh propečený, zalijeme jej směsí koření a zeleniny a ještě 3 minuty smažíme.
- 4Ozdobíme lístky koriandru a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.