Smažený parmský řízek
26 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí kýta
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůSýr Parmezán
- 80gramůStrouhanka
- 2kusyRajčata
- 10gramůPetržel - nať
- 1kusCitrony
- 200mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
60 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu omyjeme a nakrájíme na plátky. Okraje nařízneme, maso naklepeme, osolíme a obalíme v mouce.
- 2Řízky namáčíme v rozšlehaných vejcích se strouhaným sýrem a zlehka obalujeme ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji asi 6 minut.
- 3Na talíři řízek ozdobíme plátkem citronu, rajčete a snítkou petržele.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.