Smažený platýs s ančovičkovým máslem
40 min.
Ingredience
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1hrstPažitka
- 2lžíceOlej olivový
- 1kilogramPlatýz - filety
- Ančovičkové máslo
- 50gramůAnčovičky konzervované
- 5lžicMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
19 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
205 mg
Cukr
149 mg
Postup přípravy
- 1Na ančovičkové máslo smícháme okapané ančovičky, máslo, citronovou šťávu a pepř. Vložíme do mixéru a umícháme dohladka. Z hmoty vytvoříme váleček, zabalíme do fólie a odložíme do lednice.
- 2Filety osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. V pánvi rozpálíme 1 lžíci oleje, polovinu masa vložíme kůží nahoru a cca 1 minutu smažíme dozlatova. Poté filety obrátíme a smažíme další 2 minuty. Po vyjmutí z pánve uchováme teplé. Pánev vytřeme papírovou utěrkou a stejným způsobem připravíme druhou várku.
- 3Hotového platýse rozdělíme na talíře, ančovičkové máslo nakrájíme na plátky, dozdobíme jím porce masa, posypeme pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.