Smažený soukenický sekaný řízek

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
56 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
712 mg
Cukr
720 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový bůček opláchneme, vykostíme a zbavíme kůže. Umeleme jej, osolíme, opepříme a přidáme vejce rozšlehané s mlékem. Směs dobře promícháme a uložíme do chladničky.
  • 2
    Z prochladlé směsi tvarujeme oválné ploché řízky, 7-10mm silné. Obalíme je v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.
  • 3
    Připravené řízky usmažíme v horkém oleji dozlatova.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 15. 1. 2016
Smažený soukenický sekaný řízek
Soukenické řízky občas dělávám, ale tady bych chtěla upozornit na nesrovnalosti v ingrediencích. Chybí množství mléka a vajec na trojobal a množství oleje na smažení taky neodpovídá. Na 10 porcí se na trojobal potřebuje kromě 100 g hladké mouky a 160 g strouhanky taky 80 g vajec a 70 g mléka. Na smažení je potřeba zhruba 150 - 200 g tuku, používám řepkový olej. Pro větší jedlíky se zvýší množství masa. Jinak recept doporučuji🙂