Smažený telecí řízek plněný šunkou a sýrem
32 min.
Ingredience
- 720gramůTelecí kotlety
- 4špetkySůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 100gramůŠunka dušená
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 1kusCitrony
- 4lžíceOlej rostlinný
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
42 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Řízky opláchneme a osušíme, rozřízneme v nich kapsu. Osolíme je a opepříme.
- 2Každou naříznutou kapsu vyplníme plátkem sýra a šunky a sepneme párátkem.
- 3Naplněné řízky nejdříve obalíme v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Trojobal lehce přitiskneme k řízkům.
- 4Olej a máslo rozehřejeme v pánvi a smažíme řízky při středně vysoké teplotě, z každé strany asi 6 minut.
- 5Hotové řízky servírujeme s měsíčky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.