Směs masa a zeleniny pečená na pivu
160 min.
Ingredience
- 300gramůVepřová kýta
- 200gramůUzená vepřová krkovička
- 200gramůKuřecí prsa
- 100gramůKlobása ostravská
- 500gramůBrambory
- 2kusyCibule
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůPórek
- 300gramůKvěták
- 1lžíceSádlo vepřové škvařené
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 700mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
36 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso a oloupané brambory nakrájíme na kostky, klobásu na kolečka, cibuli nadrobno, očištěnou zeleninu na kousky, pórek na kolečka, květák rozebereme na malé růžičky. Všechny suroviny smícháme s olejem.
- 2Pekáč vymažeme sádlem, rozprostřeme v něm směs, osolíme, opepříme, přelijeme pivem a pod poklicí pečeme asi 2 hodiny v předehřáté troubě. Poté poklici odložíme, směs promícháme a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.