Směs zelených salátů s restovanými kuřecími játry

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
26 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Polníček, ledový a kadeřavý salát omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na širší proužky, které vložíme do větší misky. Dále připravíme dresink. Metličkou v misce ušleháme 6 lžic olivového oleje s červeným vinným octem a citronovou šťávou, medem a dijonskou hořčicí, hotový dresink odložíme.
  • 2
    Kuřecí játra pokrájíme na širší plátky, nasekáme šalvěj s tymiánem, prolisujeme oloupaný česnek a umeleme pepř.
  • 3
    Ve velké pánvi rozehřejeme máslo se lžící olivového oleje, vložíme játra a česnek s nasekanými bylinkami a pepřem a restujeme za občasného míchání nejprve při střední a posléze vysoké teplotě 5-8 minut. Když játra zhnědnou, osolíme je, vyjmeme z pánve a přidáme do mísy se salátem.
  • 4
    Do pánve přilijeme dresink, a dobře ho mícháme, aby se spojil se šťávou z jater, vše ještě asi 3 minuty zahříváme, aby se směs mírně odpařila.
  • 5
    Hotovou omáčkou přelijeme játra, salát promícháme, rozdělíme na dezertní talíře a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.