Směs zelených salátů s restovanými kuřecími játry
35 min.
Ingredience
- 70gramůSalát kadeřavý
- 70gramůSalát Polníček
- 2lžíceOcet vinný červený
- 2lžičkyMed včelí
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 0,5lžičkaČesnek
- 1lžičkaPepř černý celý
- 7lžicOlej olivový
- 70gramůSalát ledový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 500gramůJátra kuřecí
- 2lžičkyHořčice dijonská
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
26 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Polníček, ledový a kadeřavý salát omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na širší proužky, které vložíme do větší misky. Dále připravíme dresink. Metličkou v misce ušleháme 6 lžic olivového oleje s červeným vinným octem a citronovou šťávou, medem a dijonskou hořčicí, hotový dresink odložíme.
- 2Kuřecí játra pokrájíme na širší plátky, nasekáme šalvěj s tymiánem, prolisujeme oloupaný česnek a umeleme pepř.
- 3Ve velké pánvi rozehřejeme máslo se lžící olivového oleje, vložíme játra a česnek s nasekanými bylinkami a pepřem a restujeme za občasného míchání nejprve při střední a posléze vysoké teplotě 5-8 minut. Když játra zhnědnou, osolíme je, vyjmeme z pánve a přidáme do mísy se salátem.
- 4Do pánve přilijeme dresink, a dobře ho mícháme, aby se spojil se šťávou z jater, vše ještě asi 3 minuty zahříváme, aby se směs mírně odpařila.
- 5Hotovou omáčkou přelijeme játra, salát promícháme, rozdělíme na dezertní talíře a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.