Smetanová omáčka s křenem a mandlemi
45 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5decilitrůHovězí vývar základní
- 3decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 100gramůKřen
- 40gramůMandle
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1596 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
126 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zalijeme teplým vývarem, vmícháme smetanu a za častého míchání povaříme půl hodiny. Do již odstavené omáčky vmícháme žloutek, najemno nastrouhaný křen a nasekané spařené a oloupané mandle. Omáčku již nevaříme, srazila by se, osolíme, opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.