Smetanová omáčka se sherry brandy a rajským protlakem
35 min.
Ingredience
- 20mililitrůOlej slunečnicový
- 200mililitrůHoubový vývar
- 4gramyZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůSherry brandy
- 2gramyČesnek
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 40gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
5 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
49 mg
Cukr
45 mg
Postup přípravy
- 1Na oleji krátce orestujeme na jemno pokrájenou cibuli a česnek. Orestovanou cibuli s česnekem zalijeme houbovým vývarem a sherry brandy, poté přivedeme k varu. Jakmile tekutina mírně zhoustne, přidáme rajský rotlak a zakysanou smetanu. Nakonec přimícháme petřželku, dochutíme mletou paprikou, solí a pepřem.
- 2Omáčku podáváme k pekingskému zelí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.