Smetanová polévka s fazolkami
45 min.
Ingredience
- 300gramůFazolové lusky zelené
- 1200mililitrůVoda pitná
- 20mililitrůOcet kvasný lihový
- 10gramůCukr moučkový
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 250gramůSmetana zakysaná 14%
- 3gramyPepř černý mletý
- 15gramůSůl
- 20gramůKopr čerstvý
- 5mililitrůPolévkové koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Fazolkám odřízneme oba konce, podélné vlákno a přepůlíme je. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme do hrnce. Vaříme do změknutí fazolek.
- 2Ochutíme octem, cukrem, přisypeme posekaný kopr, dochutíme polévkovým kořením a odstavíme. Polévku podáváme velmi horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.