Smetanová polévka s králičím masem
60 min.
Ingredience
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40gramůŠalotka
- 10gramůMajoránka
- 100gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 12gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 150gramůKráličí maso
- 40gramůMrkev kořen
- 60mililitrůVíno bílé
- 40gramůCeler řapíkatý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 20gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůMartell cognac
- 10gramůOlej olivový
- 20gramůLišky čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 30mililitrůVývar telecí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
517 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou šalotku nakrájíme nadrobno, mrkev s řapíkatým celerem nakrájíme na kostičky, lišky posekáme najemno. Třetinu králičího masa nakrájíme na malé kousky, vložíme do mixéru, přidáme žloutek, tučnou smetanu, zalijeme koňakem, osolíme, opepříme a rozmixujeme, přendáme zpět do misky a přimícháme mrkev s celerem. Zbytek králičího masa osolíme, opepříme, obalíme zeleninovou směsí z misky jako roládu, celé to zabalíme do alobalu, vložíme do vyhřáté trouby a čtvrt hodiny pečeme. Rozbalíme a nakrájíme na špalíčky.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme šalotku, zpěníme, podlijeme telecím vývarem, přilijeme víno, řidší smetanu, provaříme, přidáme čerstvou majoránku, krátce povaříme a rozmixujeme. Polévku vyšleháme, nalijeme do talířů, do každého talíře vložíme dva špalíčky králičí roládky. V pánvičce na oleji osmahneme stroužek česneku, vyndáme, do oleje nasypeme posekané lišky, orestujeme, zakápneme 10 ml vína, přilijeme vývar, přidáme 10 gramů másla, promícháme a vyvaříme dohusta. Polévkovou lžící nakapeme ozdobně liškovou směs do polévky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.