Smetanová polévka s mladými kopřivami

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
600 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev, celer a petržel oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostičky, dáme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody, přidáme lžičku soli, kmín a vaříme přibližně 15 minut.
  • 2
    Omyjeme mladé jarní kopřivy, otrháme lístky, pokrájíme je na nudličky. Omytou petrželku kudrnku drobně pokrájíme. V misce rozmixujeme smetanu s hladkou moukou.
  • 3
    Když je zelenina měkká, přidáme kopřivy, necháme je projít varem, přimícháme připravenou smetanu a krátce povaříme.
  • 4
    Polévku dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.