Smetanová polévka s treskou

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
24 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozehřejeme máslo, za častého míchání v něm opékáme nakrájený pórek a cibuli, dokud nezměknou. V misce rozmmícháme mouku s mlékem na hladkou pastu a přilijeme do hrnce. Za stálého míchání zahříváme cca 2 minuty a poté postupně vléváme mléko. Přidáme bobkový list a petrželku. Osolíme a opepříme. Obsah přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme pozvolna dalších 15 minut.
  • 2
    Tresku opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na kousky. Tresku vložíme do polévky a vaříme 15 minut, dokud není maso měkké. Přidáme rozmačkané brambory, smetanu a necháme 3 minuty prohřát. Odstavíme a vyjmeme bobkový list.
  • 3
    Polévku podáváme se salátem či čerstvým pečivem ozdobenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.