Smetanová polévka s treskou
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 450gramůBrambory vařené
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1kusPórek
- 1kusBobkový list
- 30gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 350gramůTreska aljašská
- 850mililitrůMléko polotučné
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
24 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme máslo, za častého míchání v něm opékáme nakrájený pórek a cibuli, dokud nezměknou. V misce rozmmícháme mouku s mlékem na hladkou pastu a přilijeme do hrnce. Za stálého míchání zahříváme cca 2 minuty a poté postupně vléváme mléko. Přidáme bobkový list a petrželku. Osolíme a opepříme. Obsah přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme pozvolna dalších 15 minut.
- 2Tresku opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na kousky. Tresku vložíme do polévky a vaříme 15 minut, dokud není maso měkké. Přidáme rozmačkané brambory, smetanu a necháme 3 minuty prohřát. Odstavíme a vyjmeme bobkový list.
- 3Polévku podáváme se salátem či čerstvým pečivem ozdobenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.