Smetanová polévka z medvědího česneku
33 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 120mililitrůVíno bílé
- 600mililitrůVývar drůbeží
- 600mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůČesnek medvědí
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 30mililitrůMáslo čerstvé
- Na brambory
- 200gramůBrambory
- 800mililitrůVoda pitná
- Na dochucení
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
852 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
66 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
839 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno. Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve slané vodě doměkka. Brambory scedíme a necháme okapat.
- 2Na másle zpěníme cibuli, vmícháme víno a vyvaříme. Poté vlijeme vývar, přivedeme do varu, přidáme česnek, ustrouhaný muškátový oříšek, smetanu a bramboru. Polévku na mírném plameni vaříme zhruba 2 minuty. Uvařenou polévku rozmixujeme a propasírujeme přes síto.
- 3Polévku před podáváním osolíme a vmícháme do ní máslo, které jsme rozpustili a lehce zpěnili dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.