Smetanové fazole s kysaným zelím a masem

95 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
952 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
61 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem si promyjeme bílé fazole v sítu pod tekoucí vodou, potom je namočíme do hrnce s 1.5 litrem vody.
  • 2
    Druhý den si omyjeme vepřový bůček, pokrájíme ho na kostky, přidáme ho k fazolím se solí (1.5 lžičky), bobkovým listem a celým černým kořením (6 zrnek) a uvaříme fazole s masem doměkka. Vaříme pomalu asi 1 hodinu.
  • 3
    Očistíme si cibuli, česnek, cibuli pokrájíme je nadrobno, česnek prolisujeme.
  • 4
    V druhém hrnci si na sádle zpěníme cibuli, přidáme k ní kysané zelí, které ochutíme 1/2 lžičkou soli, 1 a 1/2 lžičkou cukru, 1/2 lžičkou černého pepře a česnekem. Zelí promícháme a dusíme asi 10 minut. Potom k němu přidáme uvařené fazole s masem a vývarem, krátce povaříme, přimícháme smetanu s rozmíchanou moukou a vaříme dále 5 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.