Smetanové houbové kyselo

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé tvrdé lesní houby (hřiby a lišky) očistíme, pokrájíme na kousky, maličké plodnice lišek necháme celé. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. Zakysanou smetanu si smícháme s hovězím bujonem z kostky, přidáme hladkou mouku a rozmixujeme dohladka.
  • 2
    V hrnci na rozpáleném másle zpěníme cibuli, přidáme houby a dusíme do doby, až se z nich odpaří voda. Pak je osolíme, ochutíme pepřem, drceným kmínem a chvilku smažíme. Za stálého míchání pomalu přiléváme připravenou smetanu a pomalu vaříme do zhoustnutí přibližně 5-7 minut.
  • 3
    Podle chuti dosolíme, okyselíme octem a dochutíme cukrem - omáčka má být mírně sladkokyselá.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.