Smetanové houbové kyselo
40 min.
Ingredience
- 400gramůHříbky čerstvé
- 400gramůLišky čerstvé
- 1kusCibule
- 2,5decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 2,5decilitryBujón zlatý hovězí
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín celý
- 0,5lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžičkyCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé tvrdé lesní houby (hřiby a lišky) očistíme, pokrájíme na kousky, maličké plodnice lišek necháme celé. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. Zakysanou smetanu si smícháme s hovězím bujonem z kostky, přidáme hladkou mouku a rozmixujeme dohladka.
- 2V hrnci na rozpáleném másle zpěníme cibuli, přidáme houby a dusíme do doby, až se z nich odpaří voda. Pak je osolíme, ochutíme pepřem, drceným kmínem a chvilku smažíme. Za stálého míchání pomalu přiléváme připravenou smetanu a pomalu vaříme do zhoustnutí přibližně 5-7 minut.
- 3Podle chuti dosolíme, okyselíme octem a dochutíme cukrem - omáčka má být mírně sladkokyselá.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.