Smetanové lišky
40 min.
Ingredience
- 400gramůLišky čerstvé
- 1kusCibule
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVejce slepičí
- 2,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 2lžičkyOcet kvasný lihový
- 1lžičkaCukr krupice
- 1,5decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
37 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
589 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté lišky necháme v sítu okapat. Větší plodnice pokrájíme, drobné necháme celé. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Do misky si dáme smetanu, vejce a hladkou mouku. Směs rozmixujeme dohladka.
- 2V hrnci si rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme k ní pokrájené lišky a podusíme je na vlastní šťávě. Lišky ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Přilijeme vodu, ocet podle chuti a za stálého míchání necháme přejít varem. Potom přilijeme za stálého míchání smetanu s vejci a moukou. Omáčku přivedeme k varu a krátce, asi 1 minutu, povaříme, poté hrnec odstavíme z plotny. Smetanovou omáčku můžeme podle chuti trošku i přisladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.