Smetanový chřest k hovězímu plátku
115 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1špetkaCukr krupice
- 1kilogramChřest bílý
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 30gramůPetržel - nať
- 100gramůCibulka jarní
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůRajčata
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
705 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
46 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce. Nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky a vaříme v osolené vodě s cukrem a kávovou lžičkou másla asi 10 minut. Chřest vyjmeme a necháme důkladně okapat. V hrnci rozehřejeme lžíci másla a opražíme na něm mouku, za stálého míchání přilijeme vývar z chřestu a povaříme. Vmícháme smetanu, osolíme a opepříme.
- 2Do omáčky přidáme petrželku a chřest a na mírném plameni necháme prohřát. Očistíme cibulky a nakrájíme je nadrobno. Žampiony omyjeme, očistíme a rozčtvrtíme. Rajčata přelijeme horkou vodou, oloupeme, vykrojíme stopku a nakrájíme na větší kostky. Cibulku, houby a rajčata podusíme na zbývajícím másle a ochutíme solí a pepřem. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a na rozpáleném másle opečeme z obou stran. Hotové maso servírujeme na talíři obložené smetanovým chřestem a houbovou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.