Smetanový špenát s vejcem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
31 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpálíme tuk, přidáme mouku, za stálého míchání připravíme jíšku. Přidáme prolisovaný česnek, mícháme a dusíme asi minutu.
  • 2
    Hrnec odstavíme z plotny, za stálého míchání postupně přiléváme vývar, dokud nevznikne hladký krém. Hrnec vrátíme na plotnu, vmícháme smetanu, nakonec přidáme špenát.
  • 3
    Na mírném ohni necháme špenát za stálého míchání rozmrznout. Přivedeme k varu, zakryté vaříme asi 10 minut na mírném ohni. Občas promícháme. Dochutíme solí, muškátovým oříškem a špetkou kořenicí směsi.
  • 4
    Vejce upravíme do ztracena nebo jako volské oko, špenát nandáme na talíř, na něj položíme vejce, jako příloha se hodí vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.