Smetanový špenát s vejcem
60 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej rostlinný
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 200mililitrůSmetana sójová
- 300gramůŠpenátový protlak mražený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSměs pěti vůní
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkyTuk
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
31 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme tuk, přidáme mouku, za stálého míchání připravíme jíšku. Přidáme prolisovaný česnek, mícháme a dusíme asi minutu.
- 2Hrnec odstavíme z plotny, za stálého míchání postupně přiléváme vývar, dokud nevznikne hladký krém. Hrnec vrátíme na plotnu, vmícháme smetanu, nakonec přidáme špenát.
- 3Na mírném ohni necháme špenát za stálého míchání rozmrznout. Přivedeme k varu, zakryté vaříme asi 10 minut na mírném ohni. Občas promícháme. Dochutíme solí, muškátovým oříškem a špetkou kořenicí směsi.
- 4Vejce upravíme do ztracena nebo jako volské oko, špenát nandáme na talíř, na něj položíme vejce, jako příloha se hodí vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.