Šnečí maso smažené
25 min.
Ingredience
- 10kusůHlemýždi
- 1kusCeler bulvový
- 1kusCibule
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaMuškátový květ
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
51 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájený celer, pepř, sůl, muškátový květ a lehce opečeme. Přidáme vývar a vaříme do změknutí. Přilijeme smetanu, svaříme a rozmixujeme. Necháme vychladnout.
- 2Pyré plníme do formiček a do každé zamáčkneme jednoho šneka. Dáme do mrazáku a necháme zmrznout. Poté vyndáme šneky z formiček a obalíme v trojobalu - mouka, vajíčko, strouhanka. Pozvolna smažíme, aby se šnek prohřál.
- 3Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.