Sobí steak
25 min.
Ingredience
- 800gramůSobí steak
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 100gramůSmetana 12% (konzumní)
- 500gramůBrambory
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
10 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
258 mg
Postup přípravy
- 1Steaky osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji. Poté je odebereme z pánve a udržujeme teplé. Vypečenou šťávu dolijeme vínem, přidáme vývar, smetanu a citronovou šťávu. Dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.
- 2Maso pak zalijeme vytvořenou štávou a podáváme s vařeným či americkým bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.