Sójové výhonky se zeleninou a houbami

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby shiitake vložíme do vody a necháme v ní 30 minut máčet. Očistíme a omyjeme čínské zelí a nakrájíme na proužky široké asi 1 centimetr. Oloupeme cibuli a pokrájíme na drobné kostičky.
  • 2
    Omyjeme cukrové lusky a jejich konce odkrojíme. Omyté žampiony naporcujeme na kousky. Na sójové výhonky nalijeme horkou vodu a ponecháme stranou, aby okapaly.
  • 3
    Podle návodu v osolené vodě uvaříme rýži a vodu slijeme.
  • 4
    Připravíme wok a zahřejeme v něm olej. Nasypeme do woku nasekanou cibuli a zázvor. Prolisujeme 2 stroužky česneku, přisypeme cukrové lusky a opékáme přibližně 2 minuty.
  • 5
    Z namočených hub vymačkáme přebytečnou vodu a nakrájíme je na drobné kousky. Přisypeme pokrájené žampiony a asi 2 minuty opékáme. Nakonec vložíme ještě sójové výhonky a proužky čínského zelí. Opékáme přibližně 3 minuty. Vlijeme sójovou omáčku, podle chuti osolíme a opepříme.
  • 6
    Servírujeme s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.