Sójové výhonky se zeleninou a houbami
60 min.
Ingredience
- 20gramůShiitake houby
- 150gramůZelí čínské
- 1kusCibule
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůSójové výhonky
- 250gramůRýže Basmati
- 20gramůZázvor celý
- 2stroužkyČesnek
- 75mililitrůOmáčka sójová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 200gramůHrachové lusky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby shiitake vložíme do vody a necháme v ní 30 minut máčet. Očistíme a omyjeme čínské zelí a nakrájíme na proužky široké asi 1 centimetr. Oloupeme cibuli a pokrájíme na drobné kostičky.
- 2Omyjeme cukrové lusky a jejich konce odkrojíme. Omyté žampiony naporcujeme na kousky. Na sójové výhonky nalijeme horkou vodu a ponecháme stranou, aby okapaly.
- 3Podle návodu v osolené vodě uvaříme rýži a vodu slijeme.
- 4Připravíme wok a zahřejeme v něm olej. Nasypeme do woku nasekanou cibuli a zázvor. Prolisujeme 2 stroužky česneku, přisypeme cukrové lusky a opékáme přibližně 2 minuty.
- 5Z namočených hub vymačkáme přebytečnou vodu a nakrájíme je na drobné kousky. Přisypeme pokrájené žampiony a asi 2 minuty opékáme. Nakonec vložíme ještě sójové výhonky a proužky čínského zelí. Opékáme přibližně 3 minuty. Vlijeme sójovou omáčku, podle chuti osolíme a opepříme.
- 6Servírujeme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.