Šolet s pohankou a fazolemi
150 min.
Ingredience
- 2kilogramyHovězí maso zadní
- 300gramůCibule
- 200gramůPohanka
- 200gramůFazole
- 3litryVoda pitná
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 1lžičkaSůl
- 30gramůPetržel - nať
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
819 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
33 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci převaříme vodu, necháme ji vychladnout, vysypeme do ní fazole a necháme je celou noc namočené.
- 2Umyté maso nakrájíme na velké kusy, které osolíme a opepříme. V hrnci rozpálíme olej, přidáme drobně nakrájenou cibuli a na oleji a cibuli opečeme maso z obou stran. Maso posypeme mletou paprikou, přisypeme fazole, zalijeme vodou a pod poklicí vaříme přibližně 120 minut doměkka. Před dokončením vaření vmícháme do jídla uvařenou pohanku, posypeme nasekanou petrželovou natí, zamícháme, opět hrnec přiklopíme poklicí, vložíme ho do teplé trouby a udržujeme teplé až do podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.