Soljanka z masové směsi

55 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
874 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
72 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve podusíme kysané zelí. V kastrole na 70 g sádla osmahneme 1 drobně nakrájenou cibuli, přidáme překrájené kysané zelí i s nálevem, sůl, cukr a drcený kmín a přikryté 10 minut dusíme.
  • 2
    Mezitím na kousky nakrájíme vařené hovězí, drůbeží a uzené maso, párky, olivy, cibuli a nakládané okurky.
  • 3
    Ve velké pánvi na sádle zpěníme cibuli. Poté vložíme nakrájené maso, okurky a vypeckované olivy, přidáme solené kapary a pepř, zalijeme rajskou šťávou, zamícháme, 15 minut povaříme a směs podle chuti přisolíme.
  • 4
    Do 4 zapékacích misek rozložíme na dno polovinu teplého dušeného zelí, na něj dáme povařenou masovou směs, kterou zakryjeme druhou polovinou zelí. Povrch uhladíme, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme máslem a v horké troubě zapečeme.
  • 5
    Soljanku podáváme v zapékacích miskách, posypanou sekaným koprem a ozdobenou brusinkovým kompotem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.