Soljanka z masové směsi
55 min.
Ingredience
- 750gramůZelí kysané
- 2kusyCibule
- 2lžičkySůl
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžičkaKmín drcený
- 150gramůHovězí maso vařené
- 150gramůKuřecí maso vařené
- 100gramůUzené maso vařené
- 100gramůPárky Debrecínské
- 3kusyOkurky nakládané
- 10kusůOlivy zelené
- 1lžíceKapary sterilované
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 400mililitrůRajčatová šťáva
- 4lžíceGouda
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceKopr čerstvý
- 4lžičkyKompot brusinkový
- 140gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
874 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
72 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Nejprve podusíme kysané zelí. V kastrole na 70 g sádla osmahneme 1 drobně nakrájenou cibuli, přidáme překrájené kysané zelí i s nálevem, sůl, cukr a drcený kmín a přikryté 10 minut dusíme.
- 2Mezitím na kousky nakrájíme vařené hovězí, drůbeží a uzené maso, párky, olivy, cibuli a nakládané okurky.
- 3Ve velké pánvi na sádle zpěníme cibuli. Poté vložíme nakrájené maso, okurky a vypeckované olivy, přidáme solené kapary a pepř, zalijeme rajskou šťávou, zamícháme, 15 minut povaříme a směs podle chuti přisolíme.
- 4Do 4 zapékacích misek rozložíme na dno polovinu teplého dušeného zelí, na něj dáme povařenou masovou směs, kterou zakryjeme druhou polovinou zelí. Povrch uhladíme, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme máslem a v horké troubě zapečeme.
- 5Soljanku podáváme v zapékacích miskách, posypanou sekaným koprem a ozdobenou brusinkovým kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.