Soluňské musaka
145 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 3kusyRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyLilek
- 50mililitrůOlej olivový
- 500gramůVepřové maso mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
54 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
11 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Nadrobno nakrájíme cibuli, kterou spolu s masem zlehka osmažíme na rozpáleném másle. Podlijeme vínem, oloupaná rajčata přidáme do pánve spolu s nasekanou petrželkou, lehce osolíme, opepříme. Poté pánev zakryjeme pokličkou a hodinu dusíme.
- 2Lilek nakrájíme na silnější kousky, důkladně osolíme a necháme hodinu odležet. Potom kolečka osušíme, orestujeme na rozpáleném oleji. Polovinu lilku vložíme na vymaštěný zapékací pekáč, pokryjeme ho masovou směsí z pánve a navrch položíme opět kolečka lilku. Vše zalijeme smíchaným mlékem se žloutky. Zapékáme cca půl hodiny při teplotě 180 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.