Soluňské musaka

145 min.
Řecko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
54 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
11 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nadrobno nakrájíme cibuli, kterou spolu s masem zlehka osmažíme na rozpáleném másle. Podlijeme vínem, oloupaná rajčata přidáme do pánve spolu s nasekanou petrželkou, lehce osolíme, opepříme. Poté pánev zakryjeme pokličkou a hodinu dusíme.
  • 2
    Lilek nakrájíme na silnější kousky, důkladně osolíme a necháme hodinu odležet. Potom kolečka osušíme, orestujeme na rozpáleném oleji. Polovinu lilku vložíme na vymaštěný zapékací pekáč, pokryjeme ho masovou směsí z pánve a navrch položíme opět kolečka lilku. Vše zalijeme smíchaným mlékem se žloutky. Zapékáme cca půl hodiny při teplotě 180 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.