Somersetská houbová polévka
40 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 1250mililitrůVývar drůbeží
- 150mililitrůVíno bílé
- 2lžičkyTymián čerstvý
- 2lžičkyMajoránka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na rozehřátém másle zvolna zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli a rozetřený česnek. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a občas mícháme asi 10 minut.
- 2Potom přilijeme vývar, víno, přidáme tymián, majoránku, sůl a pepř. Pod pokličkou zvolna vaříme 10 minut.
- 3Nakonec polévku podle chuti dosolíme nebo dokořeníme a podáváme horkou, posypanou zbylým tymiánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.