Sorentské gnocchi s mozzarellou a janovským pestem
40 min.
Ingredience
- 125gramůMozzarella di Buffala
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1stroužekČesnek
- 500mililitrůRajčatové pyré Valfrutta
- 100gramůPesto
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Olej na vytření mísy
- 0,5lžíceOlej chilli
- Vařené gnocchi
- 500gramůGnocchi
- 2,5litryVoda pitná
- 1lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
14 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
59 mg
Cukr
13 mg
Postup přípravy
- 1Očištěný větší stroužek česneku pokrájíme nadrobno, ve větší pánvi ho orestujeme na rozehřátém oleji (restujeme pouze 30-50 sekund). Pak přilijeme konzervované rajčatové pyré a s česnekem budeme pomalu vařit 8-10 minut. Do omáčky přimícháme janovské bazalkové pesto, dochutíme čerstvě pomletým pepřem a odstavíme pánev s omáčkou z plotny.
- 2Troubu si předehřejeme na 200°C. Zapékací mísu vytřeme pikantním olejem.
- 3V hrnci přivedeme k varu vodu se solí, poté do ni vysypeme gnocchi a vaříme je za občasného promíchání do doby, až vyplavou na povrch. Pak je scedíme, necháme odkat a přimícháme je do rajské omáčky.
- 4Směs rajské omáčky s bramborovými knedlíčky gnocchi vyklopíme do zapékací mísy, povrch pokryjeme na kousky pokrájené mozzarelly a dáme do trouby. Pečeme uprostřed trouby 10-12 minut do doby, až se mozzarella roztopí. Mísu vyjmeme z trouby, nakrájíme porce a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.