Sorentské gnocchi s mozzarellou a janovským pestem

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
14 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
59 mg
Cukr
13 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný větší stroužek česneku pokrájíme nadrobno, ve větší pánvi ho orestujeme na rozehřátém oleji (restujeme pouze 30-50 sekund). Pak přilijeme konzervované rajčatové pyré a s česnekem budeme pomalu vařit 8-10 minut. Do omáčky přimícháme janovské bazalkové pesto, dochutíme čerstvě pomletým pepřem a odstavíme pánev s omáčkou z plotny.
  • 2
    Troubu si předehřejeme na 200°C. Zapékací mísu vytřeme pikantním olejem.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu vodu se solí, poté do ni vysypeme gnocchi a vaříme je za občasného promíchání do doby, až vyplavou na povrch. Pak je scedíme, necháme odkat a přimícháme je do rajské omáčky.
  • 4
    Směs rajské omáčky s bramborovými knedlíčky gnocchi vyklopíme do zapékací mísy, povrch pokryjeme na kousky pokrájené mozzarelly a dáme do trouby. Pečeme uprostřed trouby 10-12 minut do doby, až se mozzarella roztopí. Mísu vyjmeme z trouby, nakrájíme porce a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.