Šoulet

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
16 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
5 g
Cukr
872 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrách přebereme, několikrát propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme přes noc v chladničce bobtnat. Potom jej uvaříme doměkka.
  • 2
    Kroupy propláchneme a uvaříme v dostatečném množství vody doměkka. Scedíme je, několikrát propláchneme a necháme okapat.
  • 3
    Hrách a kroupy promícháme, okořeníme majoránkou a pepřem, přidáme česnek rozetřený se solí a podle potřeby přisolíme.
  • 4
    Cibuli jemně nakrájíme a osmažíme na sádle do zlatavé barvy spolu se slaninou nakrájenou na malé kostičky a částečně roztavenou. Slaninu s cibulí zamícháme do šouletu.
  • 5
    Nakonec hotový šoulet krátce zapečeme v troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.