Špagetová frittata
65 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 80gramůPaprika zelená
- 125gramůŠunka dušená
- 80gramůHrášek
- 6kusůVejce slepičí
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůŠpagety
- 20gramůPetržel - nať
- 25gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
41 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Špagety nalámeme a uvaříme v osolené vodě. Koláčovou formu o průměru zhruba 23 cm vymažeme rozehřátým máslem.
- 2Plátky žampionů podusíme na másle 2-3 minuty, přidáme kostičky papriky a ještě asi 1 minutu podusíme. Potom vmícháme nakrájenou šunku a hrášek. Odstavíme a necháme mírně vychladnout.
- 3Rozšleháme vejce, smetanu nebo mléko, sůl a pepř. Vmícháme scezené špagety, petrželku a žampiony a směs vložíme do připravené formy. Povrch posypeme parmezánem. Pečeme 25-30 minut.
- 4Necháme mírně vychladnout a potom frittatu rozkrájíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.