Špagetový salát s krevetami
40 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 2500mililitrůVoda pitná
- 300gramůAvokádo
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 3gramyPepř černý mletý
- 15gramůChilli paprička
- 250gramůŠpagety
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 50gramůNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
20 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
959 mg
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.
- 2Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 3Avokádo oloupeme, zbavíme jádra a nakrájíme nahrubo. Vložíme do mixéru, přidáme česnek, přilijeme olej a citrónovou šťávu. Rozmixujeme do krémova. Chilli papričky nakrájíme na slabé proužky a vmícháme do omáčky. Špagety vložíme do skleněné mísy, přidáme celý zelený pepř, zalijeme omáčkou a nakonec vmícháme vařené krevety. Ochutíme solí, pepřem a dáme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.