Špagetový salát s tuňákem
30 min.
Ingredience
- 100gramůTuňák v oleji
- 100gramůOlivy nakládané
- 250gramůRajčata Cherry
- 125gramůMozzarella
- 100gramůRukola
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 300gramůŠpagety, Makarony
- 1lžíceCitronová šťáva
- 8lžicOlej olivový
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceKapary sterilované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
27 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Tuňáka vyklopíme z konzervy a po okapání rozmačkáme vidličkou. Omytá rajčata nakrájíme na dílky, mozzarellu rozkrájíme na kostičky.
- 2Špagety přelomíme, uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 3Rozšleháme citronovou šťávu s olejem, cukrem, solí a pepřem. Tuňáka promícháme s olivami, pokrájenými na plátky, rajčaty, Mozzarellou a očištěnou rukolou. Nakonec vmícháme uvařené špagety.
- 4Salát rozdělíme na talíře, pokapeme zálivkou a posypeme kapary.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.