Špagetový salát s tygřími krevetami
50 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 300gramůKrevety tygří
- 2stroužkyČesnek
- 4lžícePomerančová šťáva
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 350gramůŠpagety
- 4lžíceCréme fraiche
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 0,5hrstMeduňka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
9 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
1 g
Cukr
889 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme krevety. Vyloupeme je z krunýřů, na hřbětě podélně nakrojíme a ostraníme střívko. Poté krevety omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Česnek oloupeme a stroužky prolisujeme.
- 2V misce smícháme pomerančovou šťávu, olivový olej a špetku soli. Do marinády vložíme krevety a necháme je marinovat asi 1 hodinu. Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodu a necháme okapat.
- 3Opláchneme a osušíme meduňku, otrháme lístky a několik jich odložíme stranou. Ostatní nakrájíme. V misce smícháme creme fraiche, citronovou šťávu, sůl a pepř. Do zálivky přidáme pokrájenou meduňku.
- 4Krevety vyjmeme z marinády, necháme okapat, vložíme na plech a pod grilem v troubě grilujeme z každé strany maximálně 2 minuty.
- 5Do velké mísy vložíme špagety, salátovou zálivku a přidáme krevety. Citron omyjeme a rozkrájíme na dílky. Salát upravíme do misek a podáváme ozdobený lístky meduňky a dílky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.