Špagetový salát s tygřími krevetami

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
9 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
1 g
Cukr
889 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme krevety. Vyloupeme je z krunýřů, na hřbětě podélně nakrojíme a ostraníme střívko. Poté krevety omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Česnek oloupeme a stroužky prolisujeme.
  • 2
    V misce smícháme pomerančovou šťávu, olivový olej a špetku soli. Do marinády vložíme krevety a necháme je marinovat asi 1 hodinu. Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodu a necháme okapat.
  • 3
    Opláchneme a osušíme meduňku, otrháme lístky a několik jich odložíme stranou. Ostatní nakrájíme. V misce smícháme creme fraiche, citronovou šťávu, sůl a pepř. Do zálivky přidáme pokrájenou meduňku.
  • 4
    Krevety vyjmeme z marinády, necháme okapat, vložíme na plech a pod grilem v troubě grilujeme z každé strany maximálně 2 minuty.
  • 5
    Do velké mísy vložíme špagety, salátovou zálivku a přidáme krevety. Citron omyjeme a rozkrájíme na dílky. Salát upravíme do misek a podáváme ozdobený lístky meduňky a dílky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.