Spagetti s černými lanýži
27 min.
Ingredience
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 6lžicOlej olivový
- 150gramůLanýž
- 4kusyAnčovička - filety
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
9 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Špagety dáme vařit do velkého hrnce v dostatečném množství vody,kterou osolíme.
- 2Omyjeme dobře lanýže, pečlivě je oškrábeme na povrchu.Pak je osušíme a najemno nastrouháme.Na malé pánvi se silným dnem rozpálíme olej.Pánev sundáme z ohně a přidáme lanýže.Zamícháme.Pánev vrátíme na oheň a přidáme česnek s ančovičkami - ty rozmačkáme vidličkou, aby se rozpadly v oleji.Vše dobře promícháme /pozor, aby se česnek nepřipálil a olej nezačal vřít/.Sundáme z ohně a podle chuti dochutíme solí a pepřem.
- 3Uvařené těstoviny scedíme a dáme do vyhřáté mísy.Přelijeme je lanýžovou omáčkou,dobře promícháme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.