Špagettini s chobotnicí
30 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Spaghettini
- 1kilogramChobotnice
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 60gramůCibule
- 450gramůPassata (drcená rajčata)
- 125mililitrůVíno bílé
- 1lžíceChilli omáčka
- 1lžíceBazalka
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
8 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- 2Chobotničky ostrým vykucháme, odstraníme váček s barvivem, ústní část nadzdvihneme a odřízneme, stejně jako přísavky a špičky chapadel. Chobotničky omyjeme, opláchneme, osušíme a můžeme je překrojit na polovinu.
- 3Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji na malém ohni, až cibule změkne. Přidáme rajčatový protlak, bílé víno, chilli omáčku, bazalku, sůl a pepř. Omáčku přivedeme k varu, potom teplotu snížíme a omáčku 10 minut zvolna vaříme.
- 4Chobotničky vložíme do omáčky a vaříme je 5-10 minut, až změknou. Těstoviny upravíme na nahřáté talíře a navrch nalijeme omáčku s chobotničkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.