Špagettini s chobotnicí

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
8 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
  • 2
    Chobotničky ostrým vykucháme, odstraníme váček s barvivem, ústní část nadzdvihneme a odřízneme, stejně jako přísavky a špičky chapadel. Chobotničky omyjeme, opláchneme, osušíme a můžeme je překrojit na polovinu.
  • 3
    Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji na malém ohni, až cibule změkne. Přidáme rajčatový protlak, bílé víno, chilli omáčku, bazalku, sůl a pepř. Omáčku přivedeme k varu, potom teplotu snížíme a omáčku 10 minut zvolna vaříme.
  • 4
    Chobotničky vložíme do omáčky a vaříme je 5-10 minut, až změknou. Těstoviny upravíme na nahřáté talíře a navrch nalijeme omáčku s chobotničkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.