Spagettini s omáčkou boscaiola

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1052 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
63 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce.
  • 2
    V průběhu vaření těstovin smažíme na oleji nakrájenou slaninu a plátky žampionů, potom je za stálého míchání podusíme při mírné teplotě ještě asi 5 minut, až zezlátnou.
  • 3
    Vmícháme trochu smetany a vařečkou seškrábneme ze dna pánve přichycenou slaninu.
  • 4
    Přidáme zbytek smetany, přivedeme k varu, vaříme asi 15 minut. Omáčka by měla zhoustnout natolik, aby držela na vařečce. Vmícháme cibulky, sůl a pepř. Omáčkou přelijeme těstoviny a protřeseme. Porce před podáváním ozdobíme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.