Spagettini s omáčkou boscaiola
35 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Spaghettini
- 90gramůAnglická slanina
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 600mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 80gramůCibulka jarní
- 1lžícePetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1052 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
63 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce.
- 2V průběhu vaření těstovin smažíme na oleji nakrájenou slaninu a plátky žampionů, potom je za stálého míchání podusíme při mírné teplotě ještě asi 5 minut, až zezlátnou.
- 3Vmícháme trochu smetany a vařečkou seškrábneme ze dna pánve přichycenou slaninu.
- 4Přidáme zbytek smetany, přivedeme k varu, vaříme asi 15 minut. Omáčka by měla zhoustnout natolik, aby držela na vařečce. Vmícháme cibulky, sůl a pepř. Omáčkou přelijeme těstoviny a protřeseme. Porce před podáváním ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.