Špagety alla carbobara

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
804 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
44 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
844 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce s osolenou vroucí vodou dáme vařit těstoviny.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na malé kousky. Sýr nastrouháme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej a opékáme v něm kolečka cibule, až zesklovatí. Pak přimícháme plátky česneku a slaninu a vše za stálého míchání opečeme dozlatova. Pak směs přendáme do velké mísy.
  • 4
    Do pánve přidáme máslo a krátce na něm osmahneme nakrájené žampiony. Pak k nim vrátíme směs cibule a slaniny a vše důkladně promícháme.
  • 5
    V misce smícháme smetanu, vejce a většinu sýra, podle chuti přidáme pepř a sůl.
  • 6
    Uvařené těstoviny scedíme, necháme krátce okapat a přidáme je k směsi zeleniny, slaniny a žampionů v pánvi. Pak do pánve přilijeme smetanu s vejci a sýrem, vše promícháme, rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným zbylým sýrem a jemně nakrájenou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.