Špagety alla chitarra
50 min.
Ingredience
- 500gramůŠpagety
- 600gramůMušle svatojakubské
- 1decilitrOlej olivový
- 2decilitryVíno bílé
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 1kusCitrony
- 100gramůMáslo čerstvé
- 5litrůVoda pitná
- 100gramůRajčata Cherry
- 1kusBazalka
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1138 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
55 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mušle očistíme a v pánvi na rozehřátém oleji orestujeme. Podlijeme vínem, vodou a pod poklici dusíme tak dlouho, až se otevřou. Hotové mušle vyloupneme a připravený vývar scedíme.
- 2Špagety uvaříme podle návodu na sáčku, scedíme je a necháme stranou.
- 3Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Mrkev a celer očistíme, nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu dáme do pánve na rozehřátý olej, přidáme vyloupané mušle, zalijeme vývarem z mušlí a povaříme doměkka.
- 4Potom vmícháme uvařené a scezené špagety. Do směsi přidáme na poloviny nakrájená rajčata, vymačkáme šťávu z citrónu, vložíme kousky másla. Podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme také lístky bazalky. Vše dobře prohřejeme.
- 5Hotové špagety rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.