Špagety alla chitarra

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1138 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
55 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušle očistíme a v pánvi na rozehřátém oleji orestujeme. Podlijeme vínem, vodou a pod poklici dusíme tak dlouho, až se otevřou. Hotové mušle vyloupneme a připravený vývar scedíme.
  • 2
    Špagety uvaříme podle návodu na sáčku, scedíme je a necháme stranou.
  • 3
    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Mrkev a celer očistíme, nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu dáme do pánve na rozehřátý olej, přidáme vyloupané mušle, zalijeme vývarem z mušlí a povaříme doměkka.
  • 4
    Potom vmícháme uvařené a scezené špagety. Do směsi přidáme na poloviny nakrájená rajčata, vymačkáme šťávu z citrónu, vložíme kousky másla. Podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme také lístky bazalky. Vše dobře prohřejeme.
  • 5
    Hotové špagety rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.