Špagety Boscaiola
35 min.
Ingredience
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 1lžícePetržel - nať
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyCibulka jarní
- 600mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6plátkůAnglická slanina
- 5litrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
21 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2V pánvi rozpálíme olej, najemno nakrájenou slaninu a na plátky nakrájené žampiony orestujeme a poté při mírné teplotě ještě asi 5min podusíme, až houby zezlátnou.
- 3Vmícháme smetanu, přivedeme k varu a asi 15min povaříme, až omáčka zhoustne. Přidáme na kolečka nakrájené jarní cibulky, ochutíme solí a pepřem.
- 4Omáčkou přelijeme těstoviny, promícháme a podáváme dozdobené nakrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.