Špagety carbonara po anglicku

30 min.
Francie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
877 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
50 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špagety uvaříme al dente.
  • 2
    V misce rozšleháme vejce se žloutkem a smetanou, přisypeme strouhaný parmezán a vše ještě vyšleháme.
  • 3
    V hlubší pánvi rozpustíme olej a máslo a smažíme na něm na malé 2 cm široké hranolky nakrájenou pancettu asi 4 minuty doměkka. Přebytečný tuk odlijeme.
  • 4
    Špagety scedíme, uchováme ale 60 ml vody. Vyklopíme je do pánve a promícháme s pancettou a asi minutu protřeseme. Přilijeme smetanovou zálivku a dál mícháme, ale vejce se nesmí srazit. Omáčku můžeme zředit vodou ze špaget. Dokořeníme pepřem a vločkami sušené červené papriky nebo paprikou piment d'Espelette, navrch posypeme čerstvou petrželkou nadrobno posekanou a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.