Špagety carbonara po anglicku
30 min.
Ingredience
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 350gramůŠpagety, Makarony
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaOlej olivový
- 150gramůPancetta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 2lžícePetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 0,67šálekSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
877 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
50 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme al dente.
- 2V misce rozšleháme vejce se žloutkem a smetanou, přisypeme strouhaný parmezán a vše ještě vyšleháme.
- 3V hlubší pánvi rozpustíme olej a máslo a smažíme na něm na malé 2 cm široké hranolky nakrájenou pancettu asi 4 minuty doměkka. Přebytečný tuk odlijeme.
- 4Špagety scedíme, uchováme ale 60 ml vody. Vyklopíme je do pánve a promícháme s pancettou a asi minutu protřeseme. Přilijeme smetanovou zálivku a dál mícháme, ale vejce se nesmí srazit. Omáčku můžeme zředit vodou ze špaget. Dokořeníme pepřem a vločkami sušené červené papriky nebo paprikou piment d'Espelette, navrch posypeme čerstvou petrželkou nadrobno posekanou a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.