Špagety carbonara s Parmezánem

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
959 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
50 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
798 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety podle návodu na obalu. Poté je slijeme, propláchneme studenou vodou, smícháme se lžící olivového oleje a udržujeme v teple.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme máslo a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu na něm orestujeme.
  • 3
    Do mísy nastrouháme parmezán a smícháme s vejci a smetanou, osolíme a přidáme muškátový oříšek.
  • 4
    Uvařené špagety smícháme se slaninou a přelijeme smetanovou směsí. Vše důkladně promícháme.
  • 5
    Před podáváním pokrm ještě dochutíme pepřem a posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.