Špagety carbonara s Parmezánem
35 min.
Ingredience
- 400gramůŠpagety
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžíceOlej olivový
- 250gramůAnglická slanina
- 15gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Parmezán
- 6kusůVejce slepičí
- 6lžicSmetana 12% (konzumní)
- 1kusPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
959 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
50 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
798 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety podle návodu na obalu. Poté je slijeme, propláchneme studenou vodou, smícháme se lžící olivového oleje a udržujeme v teple.
- 2Na pánvi rozpálíme máslo a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu na něm orestujeme.
- 3Do mísy nastrouháme parmezán a smícháme s vejci a smetanou, osolíme a přidáme muškátový oříšek.
- 4Uvařené špagety smícháme se slaninou a přelijeme smetanovou směsí. Vše důkladně promícháme.
- 5Před podáváním pokrm ještě dochutíme pepřem a posypeme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.