Špagety Carbonara se žampiony

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
34 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
  • 2
    Mezitím slaninu zbavíme kůže a nakrájíme ji na malé kousky. Na rozpáleném oleji opečeme a na papírovém ubrousku odsajeme přebytečný tuk.
  • 3
    Na pánev s tukem ze slaniny nasypeme nakrájené žampiony a 2-3min orestujeme doměkka.
  • 4
    Poté smícháme žampiony, slaninu, najemno nakrájené oregano a rozšlehaná vejce se smetanou, přidáme do hrnce ke špagetám a za stálého míchání pomalu zahříváme až směs mírně zhoustne.
  • 5
    Odstavíme a vmícháme nastrouhaný parmazán. Ochutíme solí a drceným pepřem.
  • 6
    Rozdělíme na talíře, dozdobíme snítkou bazalky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.