Špagety Carbonara se žampiony
45 min.
Ingredience
- 2lžičkyOregano sušené
- 1hrstBazalka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 65gramůSýr Parmezán
- 180gramůŽampiony čerstvé
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 4kusyVejce slepičí
- 8plátkůAnglická slanina
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
34 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitím slaninu zbavíme kůže a nakrájíme ji na malé kousky. Na rozpáleném oleji opečeme a na papírovém ubrousku odsajeme přebytečný tuk.
- 3Na pánev s tukem ze slaniny nasypeme nakrájené žampiony a 2-3min orestujeme doměkka.
- 4Poté smícháme žampiony, slaninu, najemno nakrájené oregano a rozšlehaná vejce se smetanou, přidáme do hrnce ke špagetám a za stálého míchání pomalu zahříváme až směs mírně zhoustne.
- 5Odstavíme a vmícháme nastrouhaný parmazán. Ochutíme solí a drceným pepřem.
- 6Rozdělíme na talíře, dozdobíme snítkou bazalky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.