Špagety na olivovém oleji s česnekem
15 min.
Ingredience
- 1,25decilitryOlej olivový
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 450gramůŠpagety
- 2hrstiPetržel kudrnka
- 4litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
32 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
214 mg
Cukr
38 mg
Postup přípravy
- 1Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme najemno.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, vmícháme do něj česnek a trochu soli a za stálého míchání česnek osmahneme dozlatova.
- 3Do většího hrnce s osolenou vodou dáme na 2 až 3 minuty vařit špagety. Uvařené by měly být měkké, ale zároveň ještě pevné. Pak vodu slijeme a k špagetám přimícháme olej s česnekem, opepříme a osolíme, přidáme jemně nakrájenou petrželku a vše znovu důkladně promícháme.
- 4Špagety dáme do servírovací mísy nebo je rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 15. 1. 2015
Suché špagety bez chuti i když tam dáte 2x tolik česneku. Dobře tak pro socky nebo dva dny před výplatou
Anonymní uživatel
pá 5. 12. 2014
Super, jednoduche, rychle, chutne. Jeste jsem k cesneku na panev pridal vypeckovane cerne olivy, aby to melo vetsi jiskru a smrnc i pro oci ;-). Ostatne vytunit si to muze kazdy dle vlastni chuti.