Špagety na olivovém oleji s česnekem

15 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
32 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
214 mg
Cukr
38 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme najemno.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, vmícháme do něj česnek a trochu soli a za stálého míchání česnek osmahneme dozlatova.
  • 3
    Do většího hrnce s osolenou vodou dáme na 2 až 3 minuty vařit špagety. Uvařené by měly být měkké, ale zároveň ještě pevné. Pak vodu slijeme a k špagetám přimícháme olej s česnekem, opepříme a osolíme, přidáme jemně nakrájenou petrželku a vše znovu důkladně promícháme.
  • 4
    Špagety dáme do servírovací mísy nebo je rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 15. 1. 2015
Suché špagety bez chuti i když tam dáte 2x tolik česneku. Dobře tak pro socky nebo dva dny před výplatou
Anonymní uživatel
pá 5. 12. 2014
Super, jednoduche, rychle, chutne. Jeste jsem k cesneku na panev pridal vypeckovane cerne olivy, aby to melo vetsi jiskru a smrnc i pro oci ;-). Ostatne vytunit si to muze kazdy dle vlastni chuti.