Špagety Neapol
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 125mililitrůVoda pitná
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceOlej olivový
- 500gramůRajčata
- 2lžičkyCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
6 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Cibuli, mrkev a celer nakrájíme najemno, nasypeme do rozpáleného oleje a pod pokličkou, za občasného míchání, při nízké teplotě asi 10min podusíme.
- 2Přidáme nadrobno nakrájená rajčata, nasekanou petrželku, cukr a půl hrnku vody. Přivedeme k varu a na mírném ohni pod pokličkou asi 45min povaříme. Ochutíme solí a pepřem.
- 3Mezitím špagety uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
- 4Omáčkou přelijeme špagety, promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.