Špagety s ančovičkami a špenátem
35 min.
Ingredience
- 400gramůŠpagety
- 4litryVoda pitná
- 900gramůŠpenát listový čerstvý
- 5lžicOlej olivový
- 3lžíceOříšky piniové
- 2kusyČesnek
- 8kusůAnčovička - filety
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
22 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce s osolenou vodou dáme uvařit těstoviny na 8 minut. Mezitím omyjeme špenát a dáme ho hrnce, pod pokličkou podusíme 5 minut. Potom scedíme nadbytečnou vodu a necháme ho zatím stranou. Do hlubší pánve dáme 4 lžíce oleje a piniové oříšky, opečeme je do zlatova. Potom vyjmeme pouze oříšky a na původním oleji opečeme nadrobno nakrájený česnek přibližně 3 minuty. K němu přáme nahrubo nakrájené ančovičky, dušený špenát a opékáme za stálého míchání 3 minuty. Nakonec přimíchámé již opečené oříšky. Uvařené těstoviny scedíme, pokapeme zbylým olejem. Nakonec přidáme směs a pořádně zamícháme. Dle potřeby osolíme a můžeme hned podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.