Špagety s bazalkou a česnekem
40 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 50gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 2500mililitrůVoda pitná
- 30gramůBazalka
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 3gramyPepř černý mletý
- 400gramůŠpagety
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
30 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
371 mg
Cukr
48 mg
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.
- 2Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 3Polovinu lístků bazalky posekáme najemno, druhou polovinu vložíme do pánve s rozpáleným olejem a krátce orestujeme. Vyndáme je z pánve, položíme na ubrousek, aby jsme se zbavili přebytečného tuku. Do pánve vsypeme posekanou bazalku s prolisovaným česnekem, orestujeme, osolíme a opepříme. Přídáme do pánve špagety, promícháme a prohřejeme.
- 4Těstoviny rozdělíme na talíře a ozdobíme orestovanými celými lístky bazalky. Porce nakonec posypeme strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.