Špagety s bazalkou a česnekem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
30 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
371 mg
Cukr
48 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.
  • 2
    Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 3
    Polovinu lístků bazalky posekáme najemno, druhou polovinu vložíme do pánve s rozpáleným olejem a krátce orestujeme. Vyndáme je z pánve, položíme na ubrousek, aby jsme se zbavili přebytečného tuku. Do pánve vsypeme posekanou bazalku s prolisovaným česnekem, orestujeme, osolíme a opepříme. Přídáme do pánve špagety, promícháme a prohřejeme.
  • 4
    Těstoviny rozdělíme na talíře a ozdobíme orestovanými celými lístky bazalky. Porce nakonec posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.