Špagety s bazalkovým pestem genovese
30 min.
Ingredience
- 40gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1,5kilogramyŠpagety
- 250gramůOlej olivový extra panenský
- 1lžíceOlej olivový
- 130gramůBazalka
- 80gramůSýr Parmezán
- 60gramůOříšky piniové
- 15gramůČesnek
- 50gramůSůl
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
866 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
31 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
462 mg
Cukr
333 mg
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme „al dente“ asi 5 minut v osolené vodě se lžící olivového oleje.
- 2Nastrouháme sýr parmezán i pecorino. Natrháme bazalkové lístky, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Dáme do kamenného hmoždíře, přidáme pár lžic panenského olivového oleje, větší část piniových oříšků a vše rozdrtíme. Přilijeme zbytek oleje, přidáme nastrouhané sýry a dále drtíme, dokud nám nevznikne pesto. To nalijeme do teplé pánve a na mírném ohni ho necháme pomalu rozpouštět. Jakmile začne trochu prskat, přilijeme vodu, ve které jsme vařili těstoviny (přibližně 10 ml na 1 porci) a promícháme. Nakonec smícháme s právě přecezenými špagetami. Podáváme posypané parmezánem a posypané zbytkem piniových oříšků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.