Špagety s boloňskou směsí

65 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
36 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme do pánve a opečeme. Jakmile pustí slanina tuk, přidáme k ní najemno nakrájenou cibulku a zlehka opečeme. Ke slanině a cibuli přimícháme maso, které orestujeme. Poté osolíme a přidáme kmín.
  • 2
    K masu přidáme oloupaná a zrníček zbavená rajčata, která ještě nakrájíme na kousky. Do této směsi dále přimícháme rajčatový protlak. Celou směs nakonec podlijeme vínem. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Vše dusíme 20 minut.
  • 3
    Poté přidáme utřený česnek, nasekanou bazalku a ještě chvilku provaříme.
  • 4
    Hotovou boloňskou omáčku podáváme s uvařenými špagetami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 13. 8. 2015
Špagety s boloňskou směsí
Recept je jsem si vybrala pro jeho jednoduchost a je oblíbeným pokrmem naší rodiny. Je snadný a chutnal všem. Mohu jen doporučit. 😉