Špagety s boloňskou směsí
65 min.
Ingredience
- 2gramyBazalka
- 2kusyCibule
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 400gramůMaso mleté - mix
- 100gramůAnglická slanina
- 1špetkaKmín celý
- 450gramůRajčata
- 100mililitrůVíno červené
- 1gramPaprika mletá sladká
- 1gramČesnek
- 40gramůProtlak rajčatový
- 500gramůŠpagety, Makarony vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
36 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme do pánve a opečeme. Jakmile pustí slanina tuk, přidáme k ní najemno nakrájenou cibulku a zlehka opečeme. Ke slanině a cibuli přimícháme maso, které orestujeme. Poté osolíme a přidáme kmín.
- 2K masu přidáme oloupaná a zrníček zbavená rajčata, která ještě nakrájíme na kousky. Do této směsi dále přimícháme rajčatový protlak. Celou směs nakonec podlijeme vínem. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Vše dusíme 20 minut.
- 3Poté přidáme utřený česnek, nasekanou bazalku a ještě chvilku provaříme.
- 4Hotovou boloňskou omáčku podáváme s uvařenými špagetami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 13. 8. 2015
Špagety s boloňskou směsí
Recept je jsem si vybrala pro jeho jednoduchost a je oblíbeným pokrmem naší rodiny. Je snadný a chutnal všem. Mohu jen doporučit. 😉