Špagety s česnekem a paprikou
40 min.
Ingredience
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 4litryVoda pitná
- 5gramůSůl
- 8stroužkůČesnek
- 250gramůPaprika červená
- 5lžicOlej olivový extra panenský
- 100gramůPetržel kudrnka
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
10 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a vytřepeme vodu z petrželové natě a dáme okapat. Stroužky česneku po oloupání jemně nasekáme. Omyté papriky rozkrojíme podélně a pečlivě vybereme semínka i bílé části dužiny, pro jistotu znovu omyjeme. Očištěnou dužinu nakrájíme na velmi malé kousky.
- 2Na pánvi rozpálíme olivový olej, nasypeme nasekaný česnek s paprikou, lehce opečeme a sundáme z plotýnky.
- 3V osolené vodě s několika kapkami olivového oleje uvaříme špagety na skus podle návodu na obalu.
- 4Během vaření těstovin nasekáme okapanou petrželovou nať. Před slitím těstovin dáme pánev s paprikou s česnekem na rozpálenou plotýnku, přidáme 4 polévkové lžíce vody z vaření špaget a zamícháme.
- 5Těstoviny slijeme přes síto, necháme důkladně vykapat a rychle přidáme na pánev s česnekovou směsí. Tím zabráníme, aby se těstoviny slepily k sobě. Směs lehce promícháme, přidáme sůl a pepř podle chuti, nakonec posypeme nasekanou petrželí a znovu lehounce promícháme.
- 6Podáváme na předem nahřátých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.