Špagety s česnekem a paprikou

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
10 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a vytřepeme vodu z petrželové natě a dáme okapat. Stroužky česneku po oloupání jemně nasekáme. Omyté papriky rozkrojíme podélně a pečlivě vybereme semínka i bílé části dužiny, pro jistotu znovu omyjeme. Očištěnou dužinu nakrájíme na velmi malé kousky.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olivový olej, nasypeme nasekaný česnek s paprikou, lehce opečeme a sundáme z plotýnky.
  • 3
    V osolené vodě s několika kapkami olivového oleje uvaříme špagety na skus podle návodu na obalu.
  • 4
    Během vaření těstovin nasekáme okapanou petrželovou nať. Před slitím těstovin dáme pánev s paprikou s česnekem na rozpálenou plotýnku, přidáme 4 polévkové lžíce vody z vaření špaget a zamícháme.
  • 5
    Těstoviny slijeme přes síto, necháme důkladně vykapat a rychle přidáme na pánev s česnekovou směsí. Tím zabráníme, aby se těstoviny slepily k sobě. Směs lehce promícháme, přidáme sůl a pepř podle chuti, nakonec posypeme nasekanou petrželí a znovu lehounce promícháme.
  • 6
    Podáváme na předem nahřátých talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.