Špagety s chobotničkami
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 450gramůChobotnice
- 450gramůŠpagety, Makarony
- 4kusyRajčata
- 50gramůOlivy černé
- 60mililitrůVývar rybí
- 60mililitrůVíno bílé
- 50gramůKoriandr čerstvý
- 3lžíceMáta
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
14 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nejprve chobotnici očistíme a nakrájíme na kroužky, cibuli nakrájíme na tenká kolečka, stroužek česneku prolisujeme, olivy vypeckujeme a nakrájíme na kousky.
- 2Kousky chobotnice povaříme pět až deset minut v hrnci. Pak je necháme okapat, namočíme do studené vody a znovu necháme okapat.
- 3Podle návodu uvaříme těstoviny. Na pánvi osmažíme na oleji cibuli a česnek. Za tři až čtyři minuty, po zesklovatění, přidáme rajčata, olivy, vývar a víno. Po pěti minutách ve varu přidáváme koriandr, mátu, chobotnici a koření. Za dvě minuty můžeme podávat se špagetami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.